Agua Sarca - Nicaragua | zrnková káva

Kód: ASN/250/FK ASN/500/FK ASN/1000/FK Zvolte variantu
390 Kč 715 Kč 1 301 Kč od 390 Kč 348,21 Kč bez DPH 638,39 Kč bez DPH 1 161,61 Kč bez DPH od 348,21 Kč bez DPH
Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu
Balení
Pražení
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Možnosti doručení

Chuťový profil – griliášové vlnky, toffee, ovocný čaj, sušené ovoce.

Výběrová 100% Arabica zpracovaná anaerobní metodou.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Chuťový profil, acidita a stupeň pražení

Držíme se trendu šetrného způsobu pražení a stupeň pražení volíme tak, aby vynikla přirozená chuť daná oblastí pěstování a způsobu zpracování. V této kávě můžete cítit vůni velmi připomínající oplatek griliášové vlnky, která se projevuje i v chuti. Výrazná a sladká chuť připomíná ovocný čaj a ovocitost sušeného ovoce.

Jak s výběrovou kávou zacházet

Tato káva je vhodnější pro přípravu filtrované kávy. V takovém případě je ideální spotřebovat ji co nejdříve, aby se nevytrácelo její aroma, vůně a jemnější chuť. Stejně jako se káva šetrně praží, měla by se i šetrně připravovat – dodržovat vhodnou teplotu (maximálně 93°C) a správný čas extrakce (2,5 - 3,5 minuty).

Původ kávy a její zpracování

 

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Zrnková káva
Druh: Arabica
Zpracování: anaerobic, fermentation
Způsob přípravy: filtrovaná káva
? Acidita: střední
Chuťový profil: ovocný čaj, griliášové vlnky, toffee, sušené ovoce
Země původu: Nicaragua
Region: Nueva Segovia
Obec: Dipilto
Farma: Agua Sarca
Farmář: Isacio Javier Albir
Odrůda: Yellow Catuaí
Nadmořská výška: 1 350 m. n. m.
Sklizeň: 2024
Stupeň pražení: světlé až střední

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Diskuze

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Povinná pole

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola

Káva ZRNA (Pražírna Kyjov)

V roce 2015 vznikla v Kyjově kavárna moderního ražení, zaměřená na správnou přípravu výběrové kávy. Její zakladatelé, bratři Výletovi, již od začátku počítali s tím, že si budou pražit kávu sami, a proto kavárnu nazvali Pražírna Kyjov. Nic se nemá zbytečně uspěchat, takže trvalo 5 let, než se tomu skutečně stalo. Název kavárny tak dostál svého jména a vy teď máte možnost ochutnat kyjovskou kávu pojmenovanou jednoduše jako ZRNA.