Shantawene - Etiopie | zrnková káva
Kód: SE/250/ES SE/500/ES SE/100/ES Zvolte variantuDetailní popis produktu
Chuťový profil, acidita a stupeň pražení
Jedná se o výraznou, sladkou a plnou kávu . Držíme se trendu šetrného pražení, přičemž stupeň pražení volíme tak, aby vynikla přirozená chuť, která je dána oblastí pěstování a způsobem zpracování. Tato káva je velmi zajímavá i svou bylinkovou vůní připomínající heřmánek, v chuti sladké a zralé lesní plody, náznak lékořice a příjemná lehce nahořklá svěžest grepu.
Jak s výběrovou kávou zacházet
Tuto kávu jsme zvolili k pražení s cílem připravit dokonalé espresso. Pro dosažení optimální chuti doporučujeme nechat kávu uležet minimálně 14 dní od data pražení, které je vždy uvedeno na obalu.
Pro přípravu espressa doporučujeme postup:
- 18,8 g namleté kávy
- 28-29 s čas extrakce
- 35-37 g výsledné množství kávy v šálku
Doplňkové parametry
Kategorie: | Zrnková káva |
---|---|
Druh: | Arabica |
Zpracování: | natural |
Způsob přípravy: | espresso |
? Acidita: | vyšší |
Chuťový profil: | lesní plody, heřmánek, lékořice, grep |
Země původu: | Etiopie |
Region: | Sidama |
Okres: | Bensa |
Vesnice: | Shantawene |
Odrůda: | Heirloom 74148 |
Nadmořská výška: | 1 990 - 2 150 m. n. m. |
Sklizeň: | 2024 |
Stupeň pražení: | světlé |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Káva ZRNA (Pražírna Kyjov)
V roce 2015 vznikla v Kyjově kavárna moderního ražení, zaměřená na správnou přípravu výběrové kávy. Její zakladatelé, bratři Výletovi, již od začátku počítali s tím, že si budou pražit kávu sami, a proto kavárnu nazvali Pražírna Kyjov. Nic se nemá zbytečně uspěchat, takže trvalo 5 let, než se tomu skutečně stalo. Název kavárny tak dostál svého jména a vy teď máte možnost ochutnat kyjovskou kávu pojmenovanou jednoduše jako ZRNA.