Hario dripper V60-02

Kód: HA-V60-02
499 Kč 412,40 Kč bez DPH
Skladem (5 ks)
Možnosti doručení

Keramický dripper s unikátním tvarem do trychtýře pro přípravu 1–4 šálků.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Dripper V60 je od japonské sklářské firmy Hario Japan a můžeme si dovolit tvrdit, že je to nejoblíbenější způsob přípravy filtrované kávy mezi baristy ale i v domácnostech. Jednoduchost, estetičnost a skvělá chuť kávy.

Způsob přípravy je velmi jednoduchý. Díky širokému "podstavci", vám káva může natéct přímo do hrnečku nebo do servírovací konvičky.

Příprava:

  1. Připravíme si 30 g čerstvě namleté kávy, 500 ml ohřáté filtrované vody na 91–94 °C a doba extrakce by měla být do 3,5 min.
  2. Do dripperu dáme filtrační papír pro V60-02, který přelijeme horkou vodou, abychom odstranili nežádoucí pachuť papíru a vodu poté vylijeme.
  3. Rovnoměrně nasypeme namletou kávu a jakmile máme vodu ohřátou, můžeme krouživými pohyby kávu zalévat.
  4. Po lepší výslednou chuť, zaléváme kávu na více částí.
  5. První část zaletí je blooming, kdy nám začíná káva "kvést" a odstraňuje se přitom oxid uhličitý. Ten probíhá prvních 30 s při 60 ml množství vody. Všechna káva musí být ponořena ve vodě!
  6. Po uplynutí 30 s přidáme vodu do 200 ml a čekáme do 50 s.
  7. Přilijeme do 300 ml a necháme 20 s.
  8. V 1:15 min dolijeme vodu do 500 ml a počkáme dokud všechna voda neproteče kávou.
  9. Můžeme servírovat.
  10. Pokud jste čas extrakce měli velmi rychlý, tak pro příště si mletí zjemněte a pokud naopak, se káva dlouho extrahovala, tak si mletí zhrubte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: