Chemex CM-3A

Kód: CHE-3A
1 090 Kč 900,83 Kč bez DPH
Skladem (5 ks)
Možnosti doručení

Elegantní skleněný dripper pro přípravu až 3 šálků filtrované kávy.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Chemex svým elegantním stylem hodně lidem spíše na první pohled připomíná vázu na květiny nebo karafu vody než nádobu na přípravu filtrované kávy. Byl vynalezen německým chemikem Petrem J. Schlumbohma roku 1941. Je vyrobena z borosilikátového skla ve tvaru přesýpacích hodin. Uprostřed je sevřena dřevěným límcem a koženou šňůrkou pro lepší držení.

Káva z Chemexu má více rozvinuté chuťové tóny oproti třeba V60 nebo Aeropressu. Také se dá velmi lehce připravit bez pomoci další nádoby (konvičky). 

Příprava:

  1. Použijeme 30 g čerstvě namleté kávy na filtr, 400 ml filtrované vody o teplotě 91–94 °C, doba extrakce cca 3 min.
  2. Složíme si filtrační papír na přípravu Chemexu CM-3A, který usadíme do nádoby a prolejeme ho horkou vodou, aby se odstranila nežádoucí pachuť papíru a poté vodu vylejeme.
  3. Rovnoměrně nasypeme namletou kávu, postavíme Chemex na váhu a můžeme krouživými pohyby kávu zalévat ohřátou vodou při spuštění času.
  4. Pro lepší výsledný efekt budeme kávu zalévat postupně po částech.
  5. První část zaletí je blooming, kdy nám začíná káva "kvést" a odstraňuje se přitom oxid uhličitý. Trvá prvních 30 s při množství 70 g vody.
  6. Po uplynutí 30 s začneme postupně rovnoměrně zalévat namletou kávu po celou dobu až do finálního množství 400 ml.
  7. Až nám káva celá dokape do spodní části Chemexu, můžeme filtrační papír s kávovým lógrem vyhodit a servírovat připravenou filtrovanou kávu.
  8. Pokud jste čas extrakce měli velmi rychlý, tak pro příště si mletí zjemněte a pokud naopak, se káva dlouho extrahovala, tak si mletí zhrubte.

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Alternativní příprava
Značka: Chemex
Materiál: Sklo, dřevo
Objem: 450 ml
Výška: 21 cm

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: