Rwanda - Shyira | zrnková káva ZRNA

Kód: RS/250/FK RS/250/ES RS/500/FK RS/500/ES RS/1000/FK RS/1000/ES Zvolte variantu
320 Kč 320 Kč 545 Kč 545 Kč 1 070 Kč 1 070 Kč od 320 Kč 264,46 Kč bez DPH 264,46 Kč bez DPH 450,41 Kč bez DPH 450,41 Kč bez DPH 884,30 Kč bez DPH 884,30 Kč bez DPH od 264,46 Kč bez DPH
Vzpomínáme Vzpomínáme Vzpomínáme Vzpomínáme Vzpomínáme Vzpomínáme Zvolte variantu
Balení
Pražení
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Možnosti doručení

Výběrová 100% Arabica zpracovaná mokrou metodou s ovocnými chuťovými tóny – černý rybíz, květy černého bezu, maliny, limetka, jemná colová dochuť.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Chuťový profil, acidita a stupeň pražení

Jde o kávu s výraznými ovocnými tóny (vysoká acidita). Držíme se trendu šetrného způsobu pražení a stupeň pražení volíme tak, aby vynikla přirozená chuť daná oblastí pěstování a způsobem zpracování. V této kávě tak převládá příjemná citrusová kyselost s tóny černého rybízu, květů černého bezu, malin, limetky, s jemnou colovou dochutí.

Jak s výběrovou kávou zacházet

Tato káva se nabízí ve dvou typech pražení – na filtrované kávy i espressa. V případě filtrované kávy je vhodné ji spotřebovat co nejdříve, aby se nevytrácelo její aroma a jemnější chuť. Stejně jako se káva šetrně praží, měla by se i šetrně připravovat – dodržovat vhodnou teplotu (maximálně 93°C) a správný čas extrakce (2,5 - 3,5 minuty). 

Pokud ji budete připravovat v kávovaru na espresso, je ideální kávu nechat uležet alespoň 14 dní od data pražení, které je na obalu vždy uvedeno. Pro přípravu espressa doporučujeme postup:

  • 18,5-18,8g namleté kávy
  • 27s čas extrakce
  • 37-40g výsledné množství kávy v šálku

Původ kávy a její zpracování

"Little baby" Shyira je nejmenší ze všech mycích stanic, kterou spravuje Evariste Hagumimana. Je také nejvýše položenou mycí stanicí ve Rwandě – leží ve výšce 1 850 m. n. m.

Povětrnostní podmínky a typ vysokohorské půdy činí z CWS ideální prostředí pro zpracování a výrobu vysoce kvalitní kávy. Když se dostanete na vrchol kopců Shyira, naskytne se vám pohled, který bere dech - řetězec sopek mezi nádhernou rwandskou divočinou, odkud pocházejí horské gorily, vodopády i řeka Gicice. 

Doplňkové parametry

Kategorie: Vzpomínáme
Druh: Arabica
Zpracování: washed
Způsob přípravy: espresso, filtrovaná káva
? Acidita: vyšší
Chuťový profil: černý rybíz, limetka, květy černého bezu, maliny, jemná colová dochuť
Země původu: Rwanda
Oblast: Nyabihu District
Farma: Shyira Washing Station
Odrůda: Red Bourbon
Nadmořská výška: 1850m n. m.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Káva ZRNA (Pražírna Kyjov)

V roce 2015 vznikla v Kyjově kavárna moderního ražení, zaměřená na správnou přípravu výběrové kávy. Její zakladatelé, bratři Výletovi, již od začátku počítali s tím, že si budou pražit kávu sami, a proto kavárnu nazvali Pražírna Kyjov. Nic se nemá zbytečně uspěchat, takže trvalo 5 let, než se tomu skutečně stalo. Název kavárny tak dostál svého jména a vy teď máte možnost ochutnat kyjovskou kávu pojmenovanou jednoduše jako ZRNA.