Honduras - Mercedes | zrnková káva
Kód: HM/250/ES HM/500/ES HM/1000/ES Zvolte variantuDetailní popis produktu
Chuťový profil, acidita a stupeň pražení
Jde o kávu s nižší aciditou se sladkou dochutí. Držíme se trendu šetrného způsobu pražení a stupeň pražení volíme tak, aby vynikla přirozená chuť daná oblastí pěstování a způsobu zpracování. V této kávě můžete cítit chuť karamelového toffifee, čokolády, mandlí a sladkokyselého angreštu.
Jak s výběrovou kávou zacházet
Tuto kávu nabízíme ve dvou typech pražení – na filtr a espresso. V případě filtrované kávy je vhodné ji spotřebovat co nejdříve, aby se nevytrácelo její aroma, vůně a jemnější chuť. Stejně jako se káva šetrně praží, měla by se i šetrně připravovat – dodržovat vhodnou teplotu (maximálně 93°C) a správný čas extrakce (2,5 - 3,5 minuty).
Pokud ji budete připravovat v kávovaru na espresso, je ideální kávu nechat uležet alespoň 14 dní od data pražení, které je na obalu vždy uvedeno. Pro přípravu espressa doporučujeme postup:
- 18,7 g namleté kávy
- 25 s doba extrakce
- 38 g výsledné množství kávy v šálku
Původ kávy a její zpracování
V oblasti Mercedes se nachází vícero menších farmářů, které spojuje organizace Cafesmo. Tato organizace pomáhá místním farmářům rozšířit jejich kávy do celého světa. Také pomáhá farmářům se zdokonalit v jejich produkci kávy, financovat nové stroje na zpracování kávových třešní, obnovení vodních mlýnů a vše potřebné pro práci s kávou před a po jejím sběru.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Vzpomínáme |
---|---|
Druh: | Arabica |
Zpracování: | natural |
Způsob přípravy: | espresso, filtrovaná káva |
? Acidita: | nízká |
Chuťový profil: | mandle, čokoláda, toffifee, angrešt |
Země původu: | Honduras |
Oblast: | Ocotepeque |
Vesnice: | Mercedes |
Farma: | sdružení farmáři |
Odrůda: | Parainema, Pacas, IH-Café90, Obata |
Nadmořská výška: | 1 200 - 1 500 m. n. m. |
Stupeň pražení na espresso: | střední |
Stupeň pražení na filtr: | světlé |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Káva ZRNA (Pražírna Kyjov)
V roce 2015 vznikla v Kyjově kavárna moderního ražení, zaměřená na správnou přípravu výběrové kávy. Její zakladatelé, bratři Výletovi, již od začátku počítali s tím, že si budou pražit kávu sami, a proto kavárnu nazvali Pražírna Kyjov. Nic se nemá zbytečně uspěchat, takže trvalo 5 let, než se tomu skutečně stalo. Název kavárny tak dostál svého jména a vy teď máte možnost ochutnat kyjovskou kávu pojmenovanou jednoduše jako ZRNA.