Honduras - Mercedes | zrnková káva

Kód: HM/250/ES HM/500/ES HM/1000/ES Zvolte variantu
Espresso
Značka: ZRNA
350 Kč 610 Kč 1 190 Kč od 350 Kč 312,50 Kč bez DPH 544,64 Kč bez DPH 1 062,50 Kč bez DPH od 312,50 Kč bez DPH
Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu
Balení
Pražení
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Možnosti doručení

Chuťový profil – toffifee, čokoláda, mandle, angrešt.

Výběrová 100% Arabica zpracovaná naturální metodou.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Chuťový profil, acidita a stupeň pražení

Jde o kávu s nižší aciditou se sladkou dochutí. Držíme se trendu šetrného způsobu pražení a stupeň pražení volíme tak, aby vynikla přirozená chuť daná oblastí pěstování a způsobu zpracování. V této kávě můžete cítit chuť karamelového toffifee, čokolády, mandlí a sladkokyselého angreštu.

Jak s výběrovou kávou zacházet

Tuto kávu nabízíme ve dvou typech pražení – na filtr a espresso. V případě filtrované kávy je vhodné ji spotřebovat co nejdříve, aby se nevytrácelo její aroma, vůně a jemnější chuť. Stejně jako se káva šetrně praží, měla by se i šetrně připravovat – dodržovat vhodnou teplotu (maximálně 93°C) a správný čas extrakce (2,5 - 3,5 minuty).

Pokud ji budete připravovat v kávovaru na espresso, je ideální kávu nechat uležet alespoň 14 dní od data pražení, které je na obalu vždy uvedeno. Pro přípravu espressa doporučujeme postup: 

  • 18,7 g namleté kávy
  • 25 s doba extrakce
  • 38 g výsledné množství kávy v šálku

Původ kávy a její zpracování

V oblasti Mercedes se nachází vícero menších farmářů, které spojuje organizace Cafesmo. Tato organizace pomáhá místním farmářům rozšířit jejich kávy do celého světa. Také pomáhá farmářům se zdokonalit v jejich produkci kávy, financovat nové stroje na zpracování kávových třešní, obnovení vodních mlýnů a vše potřebné pro práci s kávou před a po jejím sběru.

Doplňkové parametry

Kategorie: Zrnková káva, Zrna pražená na espresso, Zrna pražená na filtrovanou kávu
Druh: Arabica
Zpracování: natural
Způsob přípravy: espresso, filtrovaná káva
? Acidita: nízká
Chuťový profil: mandle, čokoláda, toffifee, angrešt
Země původu: Honduras
Oblast: Ocotepeque
Vesnice: Mercedes
Farma: sdružení farmáři
Odrůda: Parainema, Pacas, IH-Café90, Obata
Nadmořská výška: 1 200 - 1 500 m. n. m.
Stupeň pražení na espresso: střední
Stupeň pražení na filtr: světlé

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Káva ZRNA (Pražírna Kyjov)

V roce 2015 vznikla v Kyjově kavárna moderního ražení, zaměřená na správnou přípravu výběrové kávy. Její zakladatelé, bratři Výletovi, již od začátku počítali s tím, že si budou pražit kávu sami, a proto kavárnu nazvali Pražírna Kyjov. Nic se nemá zbytečně uspěchat, takže trvalo 5 let, než se tomu skutečně stalo. Název kavárny tak dostál svého jména a vy teď máte možnost ochutnat kyjovskou kávu pojmenovanou jednoduše jako ZRNA.