Douglas Urquia - Honduras | zrnková káva
Kód: HDU/250/ES HDU/500/ES HDU/1000/ES Zvolte variantuDetailní popis produktu
Chuťový profil, acidita a stupeň pražení
Jde o kávu se střední aciditou a sladkou dochutí. Držíme se trendu šetrného způsobu pražení a stupeň pražení volíme tak, aby vynikla přirozená chuť daná oblastí pěstování a způsobu zpracování. V této kávě můžete cítit chuť čokolády, marcipánu a skořice.
Jak nám chutná
Jak s výběrovou kávou zacházet
Tato káva je vhodnější pro přípravu espressa. V takovém případě je ideální kávu nechat uležet alespoň 14 dní od data pražení, které je na obalu vždy uvedeno.
Pro přípravu espressa doporučujeme postup:
- 18,7 g namleté kávy
- 25 s čas extrakce
- 37-39 g výsledné množství kávy v šálku
Původ kávy a její zpracování
Farma El Paraiso byla založena roku 2012.
Hlavním cílem této farmy je pěstovat výběrovou kávu místních odrůd jako jsou Caturra, Catuaí, Typica a Parainema. Pro lepší podmínky pěstování kávy vysadil farmář Douglas ovocné stromy guava, citronovník, banánovník, a také cedr a mahagon. To hlavně z důvodu stínu pro kávovníky.
V budoucnu by chtěl Douglas více zainvestovat do školícího centra zaměřeného na správné pěstování kávy, recyklaci a bezpečnost. Také by rád zkusil na své farmě vypěstovat novou odrůdu Obata.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Vzpomínáme |
---|---|
Druh: | Arabica |
Zpracování: | washed |
Způsob přípravy: | espresso |
? Acidita: | střední |
Chuťový profil: | čokoláda, marcipán, skořice |
Země původu: | Honduras |
Oblast: | Santa Rosa de Copán |
Farma: | El Paraiso |
Farmář: | Douglas Urquia |
Odrůda: | Parainema |
Nadmořská výška: | 1 600 m. n. m. |
Sklizeň: | 2023 |
SCA skóre: | 84,5 |
Stupeň pražení: | světlé až střední |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Káva ZRNA (Pražírna Kyjov)
V roce 2015 vznikla v Kyjově kavárna moderního ražení, zaměřená na správnou přípravu výběrové kávy. Její zakladatelé, bratři Výletovi, již od začátku počítali s tím, že si budou pražit kávu sami, a proto kavárnu nazvali Pražírna Kyjov. Nic se nemá zbytečně uspěchat, takže trvalo 5 let, než se tomu skutečně stalo. Název kavárny tak dostál svého jména a vy teď máte možnost ochutnat kyjovskou kávu pojmenovanou jednoduše jako ZRNA.