Čokoláda HERUFEK | TANZANIA 70% | Kokoa Kamili, bio
Kód: HER-TAN70Detailní popis produktu
Single origin = Kakové boby pochází jen z jednoho regionu, obdobně jako je tomu třeba u jednodruhových výběrových káv. Vlivem specifických podmínek pro pěstování daných lokalitou se tak od sebe chuťově liší.
Bean to bar = Výrobce čokolády nakupuje kakaové boby (často napřímo od vybraných farmářů) a veškeré další zpracování až do finální tabulky čokolády už má plně pod svou kontrolou.
Složení
- kakaové boby*
- třtinový cukr*
- kakaové máslo*
* BIO
Původ kakaových bobů
Sociální podnik Kokoa Kamili změnil za svou krátkou historii zavedené pořádky v kakaovém průmyslu v Tanzanii. Provozuje v oblasti Kilombero Valley fermentační stanici a vykupuje čerstvé kakaové boby od místních farmářů za mnohonásobně vyšší ceny, než byla dosavadní praxe. Zlepšující se podmínky pro život a ochrana přírody jsou tak nadějí pro místní obyvatele do budoucna.
O HERUFEK Chocolate
Jitka a Michal Herůfkovi z jihomoravského městečka Čejč se k výrobě bean to bar čokolád dostali přes čokoládové lanýže. Protože je chtěli dělat ještě lepší, začali si v roce 2014 pohrávat s myšlenkou výroby čokolády vlastní. Přes různé peripetie se jim nakonec podařilo sehnat dostatečně kvalitní kakaové boby a vyrábět čokoládu takovou, jakou chtěli. O tom, že malá rodinná čokoládovna produkuje výjimečnou kvalitu svědčí i ocenění z mezinárodních soutěží.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Vzpomínáme |
---|---|
Obsah kakaové sušiny: | 70 % |
Balení: | 50 g |
Položka byla vyprodána… |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
HERUFEK Chocolate
Jitka a Michal Herůfkovi z jihomoravského městečka Čejč se k výrobě bean to bar čokolád dostali přes čokoládové lanýže. Protože je chtěli dělat ještě lepší, začali si v roce 2014 pohrávat s myšlenkou výroby čokolády vlastní. Přes různé peripetie se jim nakonec podařilo sehnat dostatečně kvalitní kakaové boby a vyrábět čokoládu takovou, jakou chtěli. O tom, že malá rodinná čokoládovna produkuje výjimečnou kvalitu svědčí i ocenění z mezinárodních soutěží.