Bujónka Zeleninová
Kód: BUJ-B03/220 BUJ-B03/330 Zvolte variantuDetailní popis produktu
Složení
- zelenina 91% (mrkev, celer, cuketa, rajče, cibule, petržel, petrželová nať, česnek)
- hrubozrnná mořská sůl 8,5%
- olivový olej
- bobkový list
Co s ní?
Bujónku lze použít k vaření polévek, dochucení omáček, masových či zeleninových směsí. Krásně dodá chuť při vaření rýže, bulguru, kuskusu apod. Jednu polévkovou lžíci vmíchejte do přibližně 0,5 litru vroucí vody a krátce povařte.
- 220 g = 4-5 l polévky
- 330 g = 7-8 l polévky
Trvanlivost je 1 rok. Po otevření je nutno ji uchovávat v lednici a spotřebovat během jednoho měsíce.
Zdravý bujón od tří sester
Katka, Lenka a Anička, sestry z malebného městečka Kyjov ze srdce Slovácka na jižní Moravě. Všechny tři rády vaří a záleží jim na tom, co jí. Ony samy v kuchyni nejraději používají kvalitní a čerstvé, nejlépe domácí suroviny, protože s nimi všechno chutná mnohem lépe.
„Jelikož pocházíme z velké rodiny a samy také velké rodiny máme, dobře víme, kolik trpělivosti obnáší nakrmit tolik strávníků. A protože také víme, že to poctivé a přírodní chutná vždy nejlépe, začaly jsme si náš domácí „bujón“ vařit pro vlastní potřebu. Brzy se z něj stal dárek pro kamarády a známé, ale chtěly jsme zajít ještě dál. Odezvy na Bujónku byly pozitivní, a tak jsme se rozhodly se o ni podělit.“
Doplňkové parametry
Kategorie: | Vzpomínáme |
---|---|
Alergeny: | Bez lepku, Bez laktózy, Bez ořechů, Bez arašídů |
Styl stravování: | Vegetariánské, Veganské |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Zdravý bujón od tří sester
Katka, Lenka a Anička, sestry z malebného městečka Kyjov ze srdce Slovácka na jižní Moravě. Všechny tři rády vaří a záleží jim na tom, co jí. Ony samy v kuchyni nejraději používají kvalitní a čerstvé, nejlépe domácí suroviny, protože s nimi všechno chutná mnohem lépe.
„Jelikož pocházíme z velké rodiny a samy také velké rodiny máme, dobře víme, kolik trpělivosti obnáší nakrmit tolik strávníků. A protože také víme, že to poctivé a přírodní chutná vždy nejlépe, začaly jsme si náš domácí „bujón“ vařit pro vlastní potřebu. Brzy se z něj stal dárek pro kamarády a známé, ale chtěly jsme zajít ještě dál. Odezvy na Bujónku byly pozitivní, a tak jsme se rozhodly se o ni podělit.“