Arnaldo Adam Riberio - Brazílie | zrnková káva
Kód: AARB/250/ES AARB/500/ES AARB/1000/ES Zvolte variantuDetailní popis produktu
Chuťový profil, acidita a stupeň pražení
Brazilské kávy patří k těm méně ovocným kávám (nižší acidita). Držíme se trendu šetrného způsobu pražení a stupeň pražení volíme tak, aby vynikla přirozená chuť daná oblastí pěstování a způsobu zpracování. Tato káva má vyvážené tělo, v chuti můžeme cítit lehce kyselé višně v hořké čokoládě, rozinky a lískový ořech, který kávu hezky zjemní.
Jak nám chutná
Jak s výběrovou kávou zacházet
Tato káva je vhodnější pro přípravu espressa. V takovém případě je ideální kávu nechat uležet alespoň 14 dní od data pražení, které je na obalu vždy uvedeno.
Pro přípravu espressa doporučujeme postup:
- 18,5 g namleté kávy
- 25-28 s čas extrakce
- 37-40 g výsledné množství kávy v šálku
Původ kávy a její zpracování
Způsob zpracování
Aerobní fermentace se provádí na kávových postelích v přítomnosti kulturních kvasinek SELVATECH po dobu 45 hodin. Následně jsou kávová zrna sušena.
O rodině
V roce 1936 Plinio Adams zakoupil tuto farmu a vlastnil ji až do roku 1965. Poté celou farmu přenechal své dceři Marii Heleně. Od roku 1970 se na farmě nepěstovala pouze káva, ale také sójové boby a kukuřice.
Farmu znovu oživil v roce 2010 Arnaldo Adams Ribeiro Pinto, syn Marie Heleny. Začal se zaměřovat na pěstování nejkvalitnějších kávových zrn a dokonce vyhrál cenu za kvalitu kávy.
O farmě
Farma má rozlohu 150 hektarů, celkově však zaujímá 456 hektarů. Zachovává svou původní biosféru, kde se potulují divoká zvířata, a chrání různé druhy Atlantického lesa před vyhynutím. Půda farmy je jílovitá a převažuje hornina červené barvy. Kromě kávovníků jsou na farmě také vysázeny eukalypty a cukrová třtina.
Doplňkové parametry
| Kategorie: | Vzpomínáme |
|---|---|
| Druh: | Arabica |
| Zpracování: | natural, fermented |
| Způsob přípravy: | espresso |
| ? Acidita: | střední |
| Chuťový profil: | rozinky, višně v čokoládě, lískový ořech |
| Země původu: | Brazílie |
| Oblast: | Alta Mogiana |
| Farma: | Morada da Prata |
| Farmář: | Arnaldo Adam Riberio |
| Odrůda: | IPR100 |
| Nadmořská výška: | 800 - 1 100 m. n. m. |
| Sklizeň: | 2023/2024 |
| Stupeň pražení: | světlé až střední |
| SCA skóre: | 84 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Káva ZRNA (Pražírna Kyjov)
V roce 2015 vznikla v Kyjově kavárna moderního ražení, zaměřená na správnou přípravu výběrové kávy. Její zakladatelé, bratři Výletovi, již od začátku počítali s tím, že si budou pražit kávu sami, a proto kavárnu nazvali Pražírna Kyjov. Nic se nemá zbytečně uspěchat, takže trvalo 5 let, než se tomu skutečně stalo. Název kavárny tak dostál svého jména a vy teď máte možnost ochutnat kyjovskou kávu pojmenovanou jednoduše jako ZRNA.
