Arnaldo Adam Riberio - Brazílie | zrnková káva

Kód: AARB/250/ES AARB/500/ES AARB/1000/ES Zvolte variantu
Espresso
Značka: ZRNA
251 Kč 460 Kč 836 Kč od 251 Kč 224,11 Kč bez DPH 410,71 Kč bez DPH 746,43 Kč bez DPH od 224,11 Kč bez DPH
Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu
Balení
Pražení
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Možnosti doručení

Chuťový profil – višně v čokoládě, lískové ořechy, rozinky.

Výběrová 100% Arabica zpracovaná fermentovanou metodou.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Chuťový profil, acidita a stupeň pražení

Brazilské kávy patří k těm méně ovocným kávám (nižší acidita). Držíme se trendu šetrného způsobu pražení a stupeň pražení volíme tak, aby vynikla přirozená chuť daná oblastí pěstování a způsobu zpracování. Tato káva má vyvážené tělo, v chuti můžeme cítit lehce kyselé višně v hořké čokoládě, rozinky a lískový ořech, který kávu hezky zjemní.

Jak s výběrovou kávou zacházet

Tato káva je vhodnější pro přípravu espressa. V takovém případě je ideální kávu nechat uležet alespoň 14 dní od data pražení, které je na obalu vždy uvedeno.

Pro přípravu espressa doporučujeme postup:

  • 18,5 g namleté kávy
  • 25-28 s čas extrakce
  • 37-40 g výsledné množství kávy v šálku

Původ kávy a její zpracování 

Způsob zpracování

Aerobní fermentace se provádí na kávových postelích v přítomnosti kulturních kvasinek SELVATECH po dobu 45 hodin. Následně jsou kávová zrna sušena.

O rodině

V roce 1936 Plinio Adams zakoupil tuto farmu a vlastnil ji až do roku 1965. Poté celou farmu přenechal své dceři Marii Heleně. Od roku 1970 se na farmě nepěstovala pouze káva, ale také sójové boby a kukuřice.

Farmu znovu oživil v roce 2010 Arnaldo Adams Ribeiro Pinto, syn Marie Heleny. Začal se zaměřovat na pěstování nejkvalitnějších kávových zrn a dokonce vyhrál cenu za kvalitu kávy.

O farmě

Farma má rozlohu 150 hektarů, celkově však zaujímá 456 hektarů. Zachovává svou původní biosféru, kde se potulují divoká zvířata, a chrání různé druhy Atlantického lesa před vyhynutím. Půda farmy je jílovitá a převažuje hornina červené barvy. Kromě kávovníků jsou na farmě také vysázeny eukalypty a cukrová třtina.

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Zrnková káva
Druh: Arabica
Zpracování: naturálně anaerobní fermentace
Způsob přípravy: espresso
? Acidita: střední
Chuťový profil: rozinky, višně v čokoládě, lískový ořech
Země původu: Brazílie
Oblast: Alta Mogiana
Farma: Morada da Prata
Farmář: Arnaldo Adam Riberio
Odrůda: IPR100
Nadmořská výška: 800 - 1 100 m. n. m.
Sklizeň: 2023/2024
Stupeň pražení: světlé až střední
SCA skóre: 84

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Káva ZRNA (Pražírna Kyjov)

V roce 2015 vznikla v Kyjově kavárna moderního ražení, zaměřená na správnou přípravu výběrové kávy. Její zakladatelé, bratři Výletovi, již od začátku počítali s tím, že si budou pražit kávu sami, a proto kavárnu nazvali Pražírna Kyjov. Nic se nemá zbytečně uspěchat, takže trvalo 5 let, než se tomu skutečně stalo. Název kavárny tak dostál svého jména a vy teď máte možnost ochutnat kyjovskou kávu pojmenovanou jednoduše jako ZRNA.