Shyira - Rwanda | zrnková káva

Kód: SR/250/FK SR/250/ES SR/500/FK SR/500/ES SR/1000/FK SR/1000/ES Zvolte variantu
Novinka Espresso Filtr
Značka: ZRNA
389 Kč 389 Kč 714 Kč 714 Kč 1 298 Kč 1 298 Kč od 389 Kč 347,32 Kč bez DPH 347,32 Kč bez DPH 637,50 Kč bez DPH 637,50 Kč bez DPH 1 158,93 Kč bez DPH 1 158,93 Kč bez DPH od 347,32 Kč bez DPH
Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu
Balení
Pražení
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Možnosti doručení

Chuťový profil - ostružiny, brusinky, muškátový oříšek.

Výběrová káva 100 % Arabica zpracovaná promytou metodou.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Chuťový profil, acidita a stupeň pražení

Jde o kávu s výraznými ovocnými tóny. Dalo by se říct, že je tahle káva velmi ovocná. Držíme se trendu šetrného způsobu pražení a stupeň pražení volíme tak, aby vynikla přirozená chuť daná oblastí pěstování a způsobu zpracování. V této kávě převládají velmi ovocné tóny připomínající ostružiny a brusinky, dále také kořeněné tóny muškátového oříšku.

Jak s výběrovou kávou zacházet

Tuto kávu nabízíme ve dvou typech pražení – na filtr a espresso. V případě filtrované kávy je vhodné ji spotřebovat co nejdříve, aby se nevytrácelo její aroma, vůně a jemnější chuť. Stejně jako se káva šetrně praží, měla by se i šetrně připravovat – dodržovat vhodnou teplotu (maximálně 93°C) a správný čas extrakce (2,5 - 3,5 minuty). 

Pokud ji budete připravovat v kávovaru na espresso, je ideální kávu nechat uležet alespoň 14 dní od data pražení, které je na obalu vždy uvedeno. Pro přípravu espressa doporučujeme postup:

  • 18,7 g namleté kávy
  • 25-27 s čas extrakce
  • 38 g výsledné množství kávy v šálku

Původ kávy a její zpracování

Shyira je jednou z nejmenších mycích stanic a také nejvýše položenou mycí stanicí ve Rwandě – leží ve výšce 1 850 m. n. m.

Povětrnostní podmínky a typ vysokohorské půdy je ideálním prostředím pro pěstování kvalitní výběrové kávy.

Doplňkové parametry

Kategorie: Zrnková káva
Druh: Arabica
Zpracování: washed
Způsob přípravy: espresso, filtrovaná káva
? Acidita: vyšší
Chuťový profil: ostružiny, muškátový oříšek, brusinky
Země původu: Rwanda
Region: Nyabihu District
Producent: Muraho Trading
Mycí stanice: Shyira Washing Station
Odrůda: Red Bourbon
Nadmořská výška: 1 850 m. n. m.
Sklizeň: 2023
Stupeň pražení: světlé až střední

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Káva ZRNA (Pražírna Kyjov)

V roce 2015 vznikla v Kyjově kavárna moderního ražení, zaměřená na správnou přípravu výběrové kávy. Její zakladatelé, bratři Výletovi, již od začátku počítali s tím, že si budou pražit kávu sami, a proto kavárnu nazvali Pražírna Kyjov. Nic se nemá zbytečně uspěchat, takže trvalo 5 let, než se tomu skutečně stalo. Název kavárny tak dostál svého jména a vy teď máte možnost ochutnat kyjovskou kávu pojmenovanou jednoduše jako ZRNA.