Shyira - Rwanda | zrnková káva
Kód: SR/250/FK SR/250/ES SR/500/FK SR/500/ES SR/1000/FK SR/1000/ES Zvolte variantuDetailní popis produktu
Chuťový profil, acidita a stupeň pražení
Jde o kávu s výraznými ovocnými tóny. Dalo by se říct, že je tahle káva velmi ovocná. Držíme se trendu šetrného způsobu pražení a stupeň pražení volíme tak, aby vynikla přirozená chuť daná oblastí pěstování a způsobu zpracování. V této kávě převládají velmi ovocné tóny připomínající ostružiny a brusinky, dále také kořeněné tóny muškátového oříšku.
Jak nám chutná
Jak s výběrovou kávou zacházet
Tuto kávu nabízíme ve dvou typech pražení – na filtr a espresso. V případě filtrované kávy je vhodné ji spotřebovat co nejdříve, aby se nevytrácelo její aroma, vůně a jemnější chuť. Stejně jako se káva šetrně praží, měla by se i šetrně připravovat – dodržovat vhodnou teplotu (maximálně 93°C) a správný čas extrakce (2,5 - 3,5 minuty).
Pokud ji budete připravovat v kávovaru na espresso, je ideální kávu nechat uležet alespoň 14 dní od data pražení, které je na obalu vždy uvedeno. Pro přípravu espressa doporučujeme postup:
- 18,7 g namleté kávy
- 25-27 s čas extrakce
- 38 g výsledné množství kávy v šálku
Původ kávy a její zpracování
Shyira je jednou z nejmenších mycích stanic a také nejvýše položenou mycí stanicí ve Rwandě – leží ve výšce 1 850 m. n. m.
Povětrnostní podmínky a typ vysokohorské půdy je ideálním prostředím pro pěstování kvalitní výběrové kávy.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Zrnková káva |
---|---|
Druh: | Arabica |
Zpracování: | washed |
Způsob přípravy: | espresso, filtrovaná káva |
? Acidita: | vyšší |
Chuťový profil: | ostružiny, muškátový oříšek, brusinky |
Země původu: | Rwanda |
Region: | Nyabihu District |
Producent: | Muraho Trading |
Mycí stanice: | Shyira Washing Station |
Odrůda: | Red Bourbon |
Nadmořská výška: | 1 850 m. n. m. |
Sklizeň: | 2023 |
Stupeň pražení: | světlé až střední |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Káva ZRNA (Pražírna Kyjov)
V roce 2015 vznikla v Kyjově kavárna moderního ražení, zaměřená na správnou přípravu výběrové kávy. Její zakladatelé, bratři Výletovi, již od začátku počítali s tím, že si budou pražit kávu sami, a proto kavárnu nazvali Pražírna Kyjov. Nic se nemá zbytečně uspěchat, takže trvalo 5 let, než se tomu skutečně stalo. Název kavárny tak dostál svého jména a vy teď máte možnost ochutnat kyjovskou kávu pojmenovanou jednoduše jako ZRNA.