Rwanda - Shyira | zrnková káva ZRNA

Kód: RS/250/FK RS/250/ES RS/500/FK RS/500/ES RS/1000/FK RS/1000/ES Zvolte variantu
320 Kč 320 Kč 545 Kč 545 Kč 1 070 Kč 1 070 Kč od 320 Kč
Vzpomínáme Vzpomínáme Vzpomínáme Vzpomínáme Vzpomínáme Vzpomínáme Zvolte variantu
Balení
Pražení
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Možnosti doručení

Výběrová 100% Arabica zpracovaná mokrou metodou s ovocnými chuťovými tóny – černý rybíz, květy černého bezu, maliny, limetka, jemná colová dochuť.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Chuťový profil, acidita a stupeň pražení

Jde o kávu s výraznými ovocnými tóny (vysoká acidita). Držíme se trendu šetrného způsobu pražení a stupeň pražení volíme tak, aby vynikla přirozená chuť daná oblastí pěstování a způsobem zpracování. V této kávě tak převládá příjemná citrusová kyselost s tóny černého rybízu, květů černého bezu, malin, limetky, s jemnou colovou dochutí.

Jak s výběrovou kávou zacházet

Tato káva se nabízí ve dvou typech pražení – na filtrované kávy i espressa. V případě filtrované kávy je vhodné ji spotřebovat co nejdříve, aby se nevytrácelo její aroma a jemnější chuť. Stejně jako se káva šetrně praží, měla by se i šetrně připravovat – dodržovat vhodnou teplotu (maximálně 93°C) a správný čas extrakce (2,5 - 3,5 minuty). 

Pokud ji budete připravovat v kávovaru na espresso, je ideální kávu nechat uležet alespoň 14 dní od data pražení, které je na obalu vždy uvedeno. Pro přípravu espressa doporučujeme postup:

  • 18,5-18,8g namleté kávy
  • 27s čas extrakce
  • 37-40g výsledné množství kávy v šálku

Původ kávy a její zpracování

"Little baby" Shyira je nejmenší ze všech mycích stanic, kterou spravuje Evariste Hagumimana. Je také nejvýše položenou mycí stanicí ve Rwandě – leží ve výšce 1 850 m. n. m.

Povětrnostní podmínky a typ vysokohorské půdy činí z CWS ideální prostředí pro zpracování a výrobu vysoce kvalitní kávy. Když se dostanete na vrchol kopců Shyira, naskytne se vám pohled, který bere dech - řetězec sopek mezi nádhernou rwandskou divočinou, odkud pocházejí horské gorily, vodopády i řeka Gicice. 

Doplňkové parametry

Kategorie: Vzpomínáme
Druh: Arabica
Zpracování: washed
Způsob přípravy: espresso, filtrovaná káva
? Acidita: vyšší
Chuťový profil: černý rybíz, limetka, květy černého bezu, maliny, jemná colová dochuť
Země původu: Rwanda
Oblast: Nyabihu District
Farma: Shyira Washing Station
Odrůda: Red Bourbon
Nadmořská výška: 1850m n. m.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Káva ZRNA (Pražírna Kyjov)

V roce 2015 vznikla v Kyjově kavárna moderního ražení, zaměřená na správnou přípravu výběrové kávy. Její zakladatelé, bratři Výletovi, již od začátku počítali s tím, že si budou pražit kávu sami, a proto kavárnu nazvali Pražírna Kyjov. Nic se nemá zbytečně uspěchat, takže trvalo 5 let, než se tomu skutečně stalo. Název kavárny tak dostál svého jména a vy teď máte možnost ochutnat kyjovskou kávu pojmenovanou jednoduše jako ZRNA.