Rosa Morena - Brazílie | zrnková káva
Kód: 935/250/NA 935/500/NA 935/100/NA Zvolte variantuDetailní popis produktu
Chuťový profil, acidita a stupeň pražení
Brazilské kávy patří k těm méně ovocným kávám (nižší acidita). Držíme se trendu šetrného způsobu pražení a stupeň pražení volíme tak, aby vynikla přirozená chuť daná oblastí pěstování a způsobu zpracování. V této kávě můžeme cítit chuť připomínající mandle, marcipán a hořkou čokoládu.
Jak s výběrovou kávou zacházet
Tato káva je vhodnější pro přípravu espressa. V takovém případě je ideální kávu nechat uležet alespoň 14 dní od data pražení, které je na obalu vždy uvedeno.
Pro přípravu espressa doporučujeme postup:
- 19 g namleté kávy
- 25 s čas extrakce
- 40 g výsledné množství kávy v šálku
Původ kávy a její zpracování
Rosa Morena je káva pocházející od menších farmářů z vyhlášené oblasti pěstování kávy v Brazílii, konkrétně z Alta Mogiana.
O regionu Alta Mogiana
Region Alta Mogiana je spojován s kávou již více než 100 let. Nárůst populace imigrantů, zejména Italů, vedl k výraznému rozvoji produkce kávy. Od té doby se tento region stal centrem kvalitní kávy. Leží na severu státu São Paulo, v oblasti s náhorní plošinou a horami v nadmořské výšce od 900 do 1000 metrů, což z něj činí tradiční lokalitu pro kávové plantáže. Průměrné měsíční teploty dosahují 21 ºC v létě a 17 ºC v zimě. Příznivé klimatické podmínky umožňují pomalé a rovnoměrné dozrávání kávových třešní.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Zrnková káva |
---|---|
Druh: | Arabica |
Zpracování: | natural |
Způsob přípravy: | espresso |
? Acidita: | střední |
Chuťový profil: | mandle, hořká čokoláda, marcipán |
Země původu: | Brazílie |
Region: | Alta Mogiana |
Producent: | Rosa Morena |
Odrůda: | Mundo Novo, Arara, Yellow Bourbon |
Nadmořská výška: | 900 m. n. m. |
Sklizeň: | 2023/2024 |
SCA skóre: | 83 |
Stupeň pražení: | střední |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Káva ZRNA (Pražírna Kyjov)
V roce 2015 vznikla v Kyjově kavárna moderního ražení, zaměřená na správnou přípravu výběrové kávy. Její zakladatelé, bratři Výletovi, již od začátku počítali s tím, že si budou pražit kávu sami, a proto kavárnu nazvali Pražírna Kyjov. Nic se nemá zbytečně uspěchat, takže trvalo 5 let, než se tomu skutečně stalo. Název kavárny tak dostál svého jména a vy teď máte možnost ochutnat kyjovskou kávu pojmenovanou jednoduše jako ZRNA.