Luis Anibal Calderon - Kolumbie | zrnková káva

Kód: KVB/250/FK KVB/500/FK KVB/1000/FK Zvolte variantu
Filtr
Značka: ZRNA
395 Kč 685 Kč 1 315 Kč od 395 Kč 352,68 Kč bez DPH 611,61 Kč bez DPH 1 174,11 Kč bez DPH od 352,68 Kč bez DPH
Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu
Balení
Pražení
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Možnosti doručení

Chuťový profil - mandarinka, sladký karamel, rum, jablko.

Výběrová 100% Arabica zpracovaná anaerobně-naturální metodou.

 

Detailní informace

Detailní popis produktu

Chuťový profil, acidita a stupeň pražení

Kolumbijské kávy mají hutnější tělo a výraznou chuť, která jde hodně do různého peckového ovce. Držíme se trendu šetrného způsobu pražení a stupeň pražení volíme tak, aby vynikla přirozená chuť daná oblasti pěstování a způsobu zpracování. V této kávě můžete cítit chuť mandarinky, sladkého karamelu, rumu a jablka.

Jak nám chutná

Jak s výběrovou kávou zacházet

Tuto kávu nabízíme ve dvou typech pražení – na filtr a espresso. V případě filtrované kávy je vhodné ji spotřebovat co nejdříve, aby se nevytrácelo její aroma, vůně a jemnější chuť. Stejně jako se káva šetrně praží, měla by se i šetrně připravovat – dodržovat vhodnou teplotu (maximálně 93°C) a správný čas extrakce (2,5 - 3,5 minuty). 

Pokud ji budete připravovat v kávovaru na espresso, je ideální kávu nechat uležet alespoň 14 dní od data pražení, které je na obalu vždy uvedeno. Pro přípravu espressa doporučujeme postup:

  • 18,5 g namleté kávy
  • 26 s čas extrakce
  • 37 g výsledné množství kávy v šálku

Původ kávy a její zpracování 

Farmu Villa Betulia o rozloze 10 ha vlastní Luis Anibal Calderon, který začal s pěstováním a podnikáním s kávou díky svému otci. S výběrovou kávou pracuje už nejméně 12 let a provozuje také různá školení pro ostatní farmáře v okolí.

Už ve 12-ti letech chodil pomáhat své rodině s úrodou. V 15 letech mu otec dal kousek svého pole, aby na něm zkusil sám pracovat a zdokonalovat se. O 6 let později si koupil svoji první vlastní farmu.

Po návratu z Bogoty, kde studoval a žil 8 let, se vrátil domů a uvědomil si, že káva je jeho posláním. Koupil farmu Villa Betulia, kde nejdříve pěstoval odrůdy Castillo a Caturra. Roku 2012 vysadil 5000 kávovníků odrůdy Geisha. Po 3 letech se dostavily velké úspěchy s touhle odrůdou Geisha a proto se rozhodl jít cestou v pěstování exotických odrůd jako jsou napřiklad: Bourbon Rojo, Tabi, Bourbon Amarillo, Java, Sidra, Caturrón, Maragogype, Papayo, Pacamara, Maragesha, Bourbon Rosado, Geisha Rosado, Geisha Amarillo, Wush Wush, Mokka, Maracaturra a další.

Momentálně Luis Anibal žije na své farmě Villa Betulia se svou manželkou a třemi dětmi. Pokračují v rodinné tradici a pěstují ty nejkvalitnější kávy v Kolumbii.

Doplňkové parametry

Kategorie: Zrnková káva
Druh: Arabica
Zpracování: naturálně anaerobní
Způsob přípravy: espresso, filtrovaná káva
? Acidita: střední
Země původu: Kolumbie
Oblast: Huila
Město: Acevedo
Farma: Finca Villa Betulia
Farmář: Luis Anibal Calderon
Odrůda: Pink Bourbon
Nadmořská výška: 1 750 m. n. m.
Sklizeň: 2023
Stupeň pražení na espresso: střední
Stupeň pražení na filtr: světlé

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Káva ZRNA (Pražírna Kyjov)

V roce 2015 vznikla v Kyjově kavárna moderního ražení, zaměřená na správnou přípravu výběrové kávy. Její zakladatelé, bratři Výletovi, již od začátku počítali s tím, že si budou pražit kávu sami, a proto kavárnu nazvali Pražírna Kyjov. Nic se nemá zbytečně uspěchat, takže trvalo 5 let, než se tomu skutečně stalo. Název kavárny tak dostál svého jména a vy teď máte možnost ochutnat kyjovskou kávu pojmenovanou jednoduše jako ZRNA.