Hermanos Robles - Costa Rica | zrnková káva

Kód: HRCR/250/FK HRCR/250/ES HRCR/500/FK HRCR/500/ES HRCR/1000/FK HRCR/1000/ES Zvolte variantu
Espresso Filtr
Značka: ZRNA
450 Kč 450 Kč 825 Kč 825 Kč 1 500 Kč 1 500 Kč od 450 Kč 401,79 Kč bez DPH 401,79 Kč bez DPH 736,61 Kč bez DPH 736,61 Kč bez DPH 1 339,29 Kč bez DPH 1 339,29 Kč bez DPH od 401,79 Kč bez DPH
Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu
Balení
Pražení
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Možnosti doručení

Chuťový profil – tropické ovoce, malinová čokoláda, vyzrálé třešně, datle a brusinky.

Výběrová 100% Arabica zpracovaná naturální metodou.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Chuťový profil, acidita a stupeň pražení

Držíme se trendu šetrného způsobu pražení a stupeň pražení volíme tak, aby vynikla přirozená chuť daná oblastí pěstování a způsobu zpracování. V této kávě tak můžete cítit příjemnou sladkost s tóny tropického ovoce, malinové čokolády, vyzrálých třešní, datlí a brusinek.

Jak nám chutná

Jak s výběrovou kávou zacházet

Tuto kávu nabízíme ve dvou typech pražení – na filtr a espresso. V případě filtrované kávy je vhodné ji spotřebovat co nejdříve, aby se nevytrácelo její aroma, vůně a jemnější chuť. Stejně jako se káva šetrně praží, měla by se i šetrně připravovat – dodržovat vhodnou teplotu (maximálně 93°C) a správný čas extrakce (2,5 - 3,5 minuty). 

Pokud ji budete připravovat v kávovaru na espresso, je ideální kávu nechat uležet alespoň 14 dní od data pražení, které je na obalu vždy uvedeno. Pro přípravu espressa doporučujeme postup:

  • 18,5-18,8 g namleté kávy
  • 25-29 s čas extrakce
  • 36-39 g výsledné množství kávy v šálku

Původ kávy a její zpracování

Hermanos Robles, v překladu bratři Roblesovi, odvádí velmi dobrou práci a spolupracují spolu a se svým otcem již mnoho let. Bratry Lea a Eliana ke kávě přivedl samozřejmě jejich otec. Na začátku se specializovali na zpracování kávových třešní metodami suché fermentace a honey metody. Leo a Elian jsou velmi kreativní a nechtěli zůstat stát na místě. Rozhodli se tedy experimentovat s různými způsoby fermentace kávy. Postavili speciální fermentační nádrže, které jim umožňují například používat metodu double washed (dvojité promývání).

O farmě

El Cerro je nejvyšším vrcholem této farmy a tato káva pochází přímo odtud. Půda na této farmě je písčitá a úrodná, ideální pro pěstování vynikající kávy. Jsou zde vysázeny odrůdy Caturra a Catuai. Bratři Roblesovi preferují organická hnojiva, aby pomohli půdě, která byla v minulosti poškozena používáním chemikálií. Na farmě také pěstují ovocné stromy, které poskytují stín a přispívají k ekosystému.

Proces zpracování

Nejprve vyberou nejzralejší třešně, které dopraví do mycí stanice. Zde se oddělují nezralé a vadné třešně od těch zralých a kvalitních. Káva je poté umístěna na betonové terasy ve velkých hromadách a nechá se 3 až 4 dny fermentovat. Po fermentaci a krátkém sušení na betonových terasách jsou třešně přesunuty do statické mechanické sušičky, kde jsou dlouhou dobu sušeny při nízkých teplotách. Celý proces fermentace a sušení trvá přibližně 1 týden.

Doplňkové parametry

Kategorie: Zrnková káva
Druh: Arabica
Zpracování: natural
Způsob přípravy: espresso, filtrovaná káva
? Acidita: střední
Chuťový profil: tropické ovoce, datle, brusinky, malinová čokoláda, vyzrálé třešně
Země původu: Costa Rica
Oblast: Los Santos
Podoblast: San Marcos
Farma: El Cerro
Producent: Leo & Elian Robles
Odrůda: Catuai, Caturra
Nadmořská výška: 1 800 m. n. m.
Sklizeň: 2023
Stupeň pražení: světlé až střední
5
2x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
D Avatar autora | 23.6.2024
Opet a znovu..maximalne nejlepsi kava, kterou sem kdy pil !!
5
M Avatar autora | 23.5.2024
Úžasná jemná káva s čokoládovou vůní a perfektně vyladěnou chutí.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Káva ZRNA (Pražírna Kyjov)

V roce 2015 vznikla v Kyjově kavárna moderního ražení, zaměřená na správnou přípravu výběrové kávy. Její zakladatelé, bratři Výletovi, již od začátku počítali s tím, že si budou pražit kávu sami, a proto kavárnu nazvali Pražírna Kyjov. Nic se nemá zbytečně uspěchat, takže trvalo 5 let, než se tomu skutečně stalo. Název kavárny tak dostál svého jména a vy teď máte možnost ochutnat kyjovskou kávu pojmenovanou jednoduše jako ZRNA.