Douglas Urquia - Honduras | zrnková káva

Kód: HDU/250/ES HDU/500/ES HDU/1000/ES Zvolte variantu
Espresso
Značka: ZRNA
345 Kč 570 Kč 1 090 Kč od 345 Kč 308,04 Kč bez DPH 508,93 Kč bez DPH 973,21 Kč bez DPH od 308,04 Kč bez DPH
Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu
Balení
Pražení
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Možnosti doručení

Chuťový profil - čokoláda, marcipán, skořice, střední acidita.

Výběrová 100 % Arabica zpracovaná promytou metodou.

 

Detailní informace

Detailní popis produktu

Chuťový profil, acidita a stupeň pražení

Jde o kávu se střední aciditou a sladkou dochutí. Držíme se trendu šetrného způsobu pražení a stupeň pražení volíme tak, aby vynikla přirozená chuť daná oblastí pěstování a způsobu zpracování. V této kávě můžete cítit chuť čokolády, marcipánu a skořice.

Jak nám chutná

 Jak s výběrovou kávou zacházet

Tato káva je vhodnější pro přípravu espressa. V takovém případě je ideální kávu nechat uležet alespoň 14 dní od data pražení, které je na obalu vždy uvedeno.

Pro přípravu espressa doporučujeme postup:

  • 18,7 g namleté kávy
  • 25 s čas extrakce
  • 37-39 g výsledné množství kávy v šálku

Původ kávy a její zpracování

Farma El Paraiso byla založena roku 2012.

Hlavním cílem této farmy je pěstovat výběrovou kávu místních odrůd jako jsou Caturra, Catuaí, Typica a Parainema. Pro lepší podmínky pěstování kávy vysadil farmář Douglas ovocné stromy guava, citronovník, banánovník, a také cedr a mahagon. To hlavně z důvodu stínu pro kávovníky.

V budoucnu by chtěl Douglas více zainvestovat do školícího centra zaměřeného na správné pěstování kávy, recyklaci a bezpečnost. Také by rád zkusil na své farmě vypěstovat novou odrůdu Obata.

Doplňkové parametry

Kategorie: Zrnková káva, Zrna pražená na espresso
Druh: Arabica
Zpracování: washed
Způsob přípravy: espresso
? Acidita: střední
Chuťový profil: čokoláda, marcipán, skořice
Země původu: Honduras
Oblast: Santa Rosa de Copán
Farma: El Paraiso
Farmář: Douglas Urquia
Odrůda: Parainema
Nadmořská výška: 1 600 m. n. m.
SCA skóre: 84,5
Stupeň pražení na espresso: střední

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Káva ZRNA (Pražírna Kyjov)

V roce 2015 vznikla v Kyjově kavárna moderního ražení, zaměřená na správnou přípravu výběrové kávy. Její zakladatelé, bratři Výletovi, již od začátku počítali s tím, že si budou pražit kávu sami, a proto kavárnu nazvali Pražírna Kyjov. Nic se nemá zbytečně uspěchat, takže trvalo 5 let, než se tomu skutečně stalo. Název kavárny tak dostál svého jména a vy teď máte možnost ochutnat kyjovskou kávu pojmenovanou jednoduše jako ZRNA.