Cider Stebou 0,33 l
Kód: CS-033-19Detailní popis produktu
V Chřibech, malé vrchovině jihovýchodně od Brna a pár kilometrů od Kyjova, ve vesničce Vřesovice, se rodí jablečný elixír, který má v receptu pouhé 2 ingredience – jablka z lokálních sadů a vodu.
V roce 2020 kluci ze Cider Stebou část produkce naplnili do malých 0,33 l lahví, protože cideromilci prostě chtějí pít kvalitní cider i sami. Obsah je však totožný i s dospělou 0,75 l verzí, kterou v našem e-shopu naleznete samozřejmě také.
Syk, ozve se po otevření třetinkové lahce. Všímám si zakalení a jemného perlení. Cítím vůni jablek, nic víc. První doušek mě překvapí. Hlavou mi proletí myšlenka, že tohle rozhodně není sladký tlamolep, který znám z reklam. Polykám druhý, třetí, čtvrtý a pátý doušek. Výrazná ovocná chuť je osvěžující a zůstává dlouho na jazyku. Jablka, nic víc.
Jak to dělají
- Starý sad, letité stromy a na nich rostou panenky, jaderničky a kožuchy.
- Po očesání ze stromů jablka drtí, dlouze nakváší, následně lisují a dále se snaží toho už příliš nedělat. Vše jen pozorovat.
- Poté, velmi brzy, již časně z jara, lahvují. Díky tomuto termínu se jim daří vytvořit přirozeně naperlený suchý nápoj s vysokou a ovocnou aromatikou.
- Vedlejším produktem brzkého plnění do láhví je vyšší míra sedliny, ze které cider získává energii a potenciál pro svůj vývoj i do mnoha let.
- Ručně kreslené etikety, které nikdy nebudou stejné, podtrhávají jedinečnost a osobní rozměr značky Cider Stebou.
Kdo za tím stojí
David Minařík, akademický malíř, experimentátor a renesanční člověk, a Mikuláš Šťastný, absolvent vinařské školy v Lednici, který se stará o vinohrady malého, ale o to zajímavějšího jihomoravského vinařství – to jsou otcové nápoje, který boří představu mnohých lidí (i naši) o cideru, jako o sladkém alkoholickém nápoji s příchutí jablek. Do týmu později přibyl také Davidův bratr Adam Hrazdílek, který zajišťuje prodej a propagaci. Nezůstávají však jen u výroby cideru a produkci rozšiřují o další zajímavé nápoje.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Vzpomínáme |
---|---|
Objem: | 0,33 l |
Zbytkový cukr: | suché |
Vlastnosti: | Neobsahuje siřičitany, Nefiltrováno, Perlivost je výsledkem dokvášení v láhvi |
Typ uzávěru: | korunkový uzávěr |
Alkohol: | 8 % |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.
V Chřibech, malé vrchovině jihovýchodně od Brna a pár kilometrů od Kyjova, ve vesničce Vřesovice, se rodí jablečný elixír, který má v receptu pouhé 2 ingredience – jablka z místního sadu a vodu.
Jak to dělají
- Starý sad, letité stromy a na nich rostou panenky, jaderničky a kožuchy.
- Po očesání ze stromů jablka drtí, dlouze nakváší, následně lisují a dále se snaží toho už příliš nedělat. Vše jen pozorovat.
- Poté, velmi brzy, již časně z jara, lahvují. Díky tomuto termínu se jim daří vytvořit přirozeně naperlený suchý nápoj s vysokou a ovocnou aromatikou.
- Vedlejším produktem brzkého plnění do láhví je vyšší míra sedliny, ze které cider získává energii a potenciál pro svůj vývoj i do mnoha let.
- Ručně kreslené etikety, které nikdy nebudou stejné, podtrhávají jedinečnost a osobní rozměr značky Cider Stebou.
Kdo za tím stojí
David Minařík, akademický malíř, experimentátor a renesanční člověk, a Mikuláš Šťastný, absolvent vinařské školy v Lednici, který se stará o vinohrady malého, ale o to zajímavějšího jihomoravského vinařství – to jsou otcové nápoje, který boří představu mnohých lidí (i naši) o cideru, jako o sladkém alkoholickém nápoji s příchutí jablek. Do týmu později přibyl také Davidův bratr Adam Hrazdílek, který zajišťuje prodej a propagaci. Nezůstávají však jen u výroby cideru a produkci rozšiřují o další zajímavé nápoje.