Brazílie - Edimar Miranda | zrnková káva

Kód: BEM/250/ES BEM/500/ES BEM/1000/ES Zvolte variantu
Espresso
Značka: ZRNA
300 Kč 485 Kč 920 Kč od 300 Kč
Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu
Balení
Pražení
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Možnosti doručení

Chuťový profil – karamel, čokoláda, střední acidita. 

Výběrová 100% Arabica zpracovaná metodou white honey. 

 

 

Detailní informace

Detailní popis produktu

Chuťový profil, acidita a stupeň pražení

Brazilské kávy spolu patří k těm nejméně ovocným kávám (nižší acidita), ale tato je výjimkou. Káva má vyvážené tělo, jemnou kyselost s tóny karamelu, čokolády a sladkým zakončením. Držíme se trendu šetrného způsobu pražení a stupeň pražení volíme tak, aby vynikla přirozená chuť daná oblastí pěstování a způsobem zpracování. Tato káva je nejvíce sladká z výberu našich brazilských káv.

Jak s výběrovou kávou zacházet

Tato káva je vhodnější pro přípravu espressa. V takovém případě je ideální kávu nechat uležet alespoň 14 dní od data pražení, které je na obalu vždy uvedeno.

Pro přípravu espressa doporučujeme postup:

  • 18,5 g namleté kávy
  • 25-28 s čas extrakce
  • 38 g výsledné množství kávy v šálku

Původ kávy a její zpracování 

Farmář Edimar Miranda začal pracovat na kávových plantážích už ve svých 12 letech. V 80. letech, po smrti své babičky, zdědil část půdy a od té doby začalo jeho podnikání s kávou, kterému se věnuje se svou rodinou.

Postupem času zlepšil kvalitu své kávy natolik, že je hodnocen na místních a regionálních soutěžích skvělými výsledky a v roce 2019 uskutečnil svůj první dovoz kávových zrn do Evropy.

Edimar se snaží neustále zdokonalovat a zkvalitňovat svoji produkci kávy. Byl na sebe velmi pyšný, když po 40 letech usilovné práce uviděl své jméno napsáno na kávových pytlích.

Selektivní (ruční) sběr kávových třešní, který Edimar na své farmě prosazuje, není pro Brazílii typickou záležitostí. Je to náročná a nákladná metoda sklizně, ale v konečném důsledku je kvalita této kávy výrazně vyšší.

Metodu zpracování, kterou použil u těchto zrn je white honey, kdy se po promytí kávových třešní odstraní slupka s dužinou, ale část dužiny na zrnu zůstane. Pro white honey metodu je typické ponechání dužiny na zrnu méně než 50%. Poté se zrna suší na kávových postelích za častého otáčení. Kávy zpracované honey metodou jsou méně acidnější než promyté a naturální kávy, a jak už název napovídá jsou to kávy chuťově spíše do sladka.

Doplňkové parametry

Kategorie: Zrnková káva
Druh: Arabica
Zpracování: white honey
Způsob přípravy: espresso
? Acidita: střední
Chuťový profil: karamel, čokoláda
Země původu: Brazílie
Oblast: Araponga - Minas Gerais
Farma: Sítio Morada do Sol
Farmář: Edimar Miranda
Produkce: 100 pytlů
Nadmořská výška: 1340m n. m.
Odrůda: Red Catuaí
SCA skóre: 85
Stupeň pražení na espresso: střední
5
2x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
JO Avatar autora | 27.6.2022
Jsem moc spokojená a jako vždy dárek z Vysněno potěšil
5
IZ Avatar autora | 19.5.2022
Jako vždycky mňam. :-)

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Káva ZRNA (Pražírna Kyjov)

V roce 2015 vznikla v Kyjově kavárna moderního ražení, zaměřená na správnou přípravu výběrové kávy. Její zakladatelé, bratři Výletovi, již od začátku počítali s tím, že si budou pražit kávu sami, a proto kavárnu nazvali Pražírna Kyjov. Nic se nemá zbytečně uspěchat, takže trvalo 5 let, než se tomu skutečně stalo. Název kavárny tak dostál svého jména a vy teď máte možnost ochutnat kyjovskou kávu pojmenovanou jednoduše jako ZRNA.