Brazílie - Cerrado Mineiro | Zrnková káva ZRNA
Kód: BCM/250 BCM/500 BCM/100 Zvolte variantuDetailní popis produktu
Chuťový profil, acidita a stupeň pražení
Brazilské kávy spolu patří k těm nejvíce hořkým kávám (nižší acidita). Držíme se trendu šetrného způsobu pražení a stupeň pražení volíme tak, aby vynikla přirozená chuť daná oblastí pěstování a způsobem zpracování. V této kávě tak můžete ucítit chuť nugátu a hořké čokolády.
Jak s výběrovou kávou zacházet
Tato káva je vhodnější pro přípravu espressa. V takovém případě je ideální kávu nechat uležet alespoň 14 dní od data pražení, které je na obalu vždy uvedeno.
Původ kávy a její zpracování
Káva z Cerrado Mineiro má intenzivní dobu květu a rovnoměrné zrání v důsledku dokonalých klimatických podmínek. Klimatickými charakteristikami se obecně myslí horká, vlhká léta a mírné až suché zimy – ideální teplotní rozsah pro růst odrůd Arabica.
Region Cerrado Mineiro se nachází na severozápadě státu Minas Gerais. Všechna města leží v nadmořských výškách nad 800 m (průměr 1 100 m). Historie kávy v z tohoto regionu sahá do doby, kdy producenti v tradičních kávových oblastech museli v minulosti hledat nové lokality mimo oblast výskytu mrazů.
Autentická káva Cerrado Mineiro má intenzivní aroma od karamelu po ořechy a dlouhotrvající čokoládovou chuť.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Vzpomínáme |
---|---|
Druh: | Arabica |
Zpracování: | natural |
? Způsob přípravy: | espresso |
? Acidita: | nižší |
Chuťový profil: | nugát, hořká čokoláda |
Země původu: | Brazílie |
Oblast: | Minas Gerais |
Podoblast: | Cerrado Mineiro |
Odrůda: | Yellow Catuaí |
Nadmořská výška: | 1 100 m. n. m. |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.
Káva ZRNA (Pražírna Kyjov)
V roce 2015 vznikla v Kyjově kavárna moderního ražení, zaměřená na správnou přípravu výběrové kávy. Její zakladatelé, bratři Výletovi, již od začátku počítali s tím, že si budou pražit kávu sami, a proto kavárnu nazvali Pražírna Kyjov. Nic se nemá zbytečně uspěchat, takže trvalo 5 let, než se tomu skutečně stalo. Název kavárny tak dostál svého jména a vy teď máte možnost ochutnat kyjovskou kávu pojmenovanou jednoduše jako ZRNA.