Peru - Elvis Tineo Rafael

Novinka

Chuťový profil: ostružiny, badyán, anýzový likér, tmavá višňová čokoláda, dlouhá dochuť a krémové tělo

Oblast - El Diamante

Farma - Elvis Tineo Rafael

Odrůda - Caturra, Bourbon & Catuai

Nadmořská výška - 1 900 m. n. m.

Metoda zpracování - Natural

Pro přípravu filtrované kávy lze kávová zrna používat od druhého dne data pražení. 

Zvolte si variantu:

Cena od 300,00 Kč
Please select variants first

Tato káva je směsí odrůd bourbonu, caturry a catuai z nejvyšší části farmy Elvise. Třešně byly vybrány, promyty a sušeny před macerací po dobu 48 hodin. Kávové třešně se poté sušily ve stínu po dobu 30 dnů. 

El Diamante je jednou z nejbližších oblastí produkce kávy k městu Jaen a proto má obrovské kooperativní možnosti, alespoň v nižších nadmořských výškách. Profil šálku kávy z této oblasti je velmi výrazný se silně ovocnými tóny a výraznou aciditou. 

Elvis Reinerio Tineo Rafael je producent kávy druhé generace, který vlastní pozemky v oblasti El Diamante v Jaenu. Sám Elvis vlastní 3 hektary půdy, která je osázena bourbonem, caturrou a catuai a leží v nadmořské výšce 1750 až 1900 m. Elvis a jeho rodina společně obdělávají půdu a koordinují sběr kávových třešní, dále se věnují jejich zpracování a sušení. 

V posledních několika letech investoval Elvis do zlepšování kvality svých kávových zrn (experimentování s předfermentací a různými fermentačními metodami). Elvis se zúčastnil soutěže Cup of Excellence dva roky po sobě, v roce 2018 skončil na 7. místě a v roce 2019 v top 30.