Karatina je na cestě mezi Nairobi a Nyeri, 25 km jihovýchodně od města Nyeri a jižně od Mount Kenya, v nadmořské výšce 1 868 metrů.
Tato káva má mnoho vynikajících vlastností, zejména výraznou intenzitu chutí s dlouho trvajícím dozvukem.
Mycí stanice Gatomboya zpracovává tuto vynikající promytou kávu se všemi stopami slizu, které následně odstraňují v čistém proudu sladké vody. Třešně shromážděné od více než 600 farmářů družstva Barichu, jsou dodávány do stanice Gatomboya, aby byly tříděny podle zralosti a kvality před oloupáním a promytím. Káva je před sušením fermentována 24 až 48 hodin v závislosti na hustotě, poté se suší na vyvýšených postelích po průměrnou dobu 10 dnů.
Tato káva je neuvěřitelným výběrem PB, který se vyznačuje vysokou svěžestí a ovocností.