Etiopie - Ayla Bombe - natural

Chuťový profil: švestky, jahody, lískooříškové sušenky, earl grey

Oblast - Sidamo

Podoblast - Bensa

Vesnice - Bombe

Farma - Ayla Washing Station

Odrůda - Kurume

Nadmořská výška 1 950 - 2 150 m. n. m.

Metoda zpracování - natural

SCA skóre - 89

Pro přípravu espressa doporučujeme používat kávová zrna minimálně 14 dní od data pražení.

Pro přípravu filtrované kávy lze kávová zrna používat od druhého dne data pražení.

Zvolte si variantu:

Cena od 350,00 Kč

Káva pochází z vesnice Bombe a Shentawane v okrese Bensa v regionu Sidamo. Zde se pěstují opravdu velkolepé kávy! Díky speciální metodě zpracování má tato káva po usušení nádhernou vůni po švestkách, šťavnatých jahodách, lískových oříškách a tělo kávy je podobné čaji - jako je earl grey. Tato káva je výsledkem přirozeného procesu sušení (natural) a po generace sdílených zkušeností. Farmáři z Bombe mají dlouhou tradici pěstování kávy. ¨

Věříme, že se vám tento jedinečný nano-lot bude líbit. 

Proces zpracování

Na začátku je prvním krokem odstranění plováků (špatné kávové třešně). Hned poté, co byly plováky ostraněny, jsme nechali třešně 12 hodin máčet ve vodě. Druhý krok je sušení třešní na vyvýšených postelích. Na každé lůžko se vloží 25 kg třešní, vrstva o tloušťce 5 cm. Vyvýšené postele jsou umístěny na místě s větším nebo menším proudem větru. Sušení trvá 28 dní. 

V této konkrétní šarži třešně máčeli 12 hodin, po odstranění plováků, protože to pomáhá zahájit reakci/tvorbě cukru uvnitř třešně, který ve výsledku zvýrazňuje konečnou chuť kávy do sladších tónů.