Etiopie - Yirgacheffe

Chuťový profil: bergamot, limonáda, mandarinka, cukrová třtina

Oblast - zóna Yirgacheffe, okres Gedeb 

Farma - Chelbessa

Odrůda - místní odrůdy

Nadmořská výška - 1 750-2 000 m. n. m.

Metoda zpracování - Washed

Zvolte si variantu:

Cena od 240,00 Kč
Please select variants first

Rodinná mycí stanice Chelbessa, kde je tato Ethiopie zpracovávána, leží v kávové krajině Yirgacheffe. Zemědělci v této oblasti pěstují kávu po generace, jsou skutečnými odborníky a používají nejlepší kultivační metody bez chemických látek. 

Veškerá kávová zrna jsou selektivně ručně sklízena a v mycích stanicích jsou zpracovávány jen ty nejzralejší kávové třešně. Po opětovném třídění je káva dodávána do rozvlákňovačů a fermentována pod vodou po dobu 24 až 36 hodin, Jakmile je fermentace ukončena, pergamen je důkladně promyt. Po třídění je káva namočena pod čistou pramenitou vodou v nádržích po dobu 12 až 24 hodin, aby se odstranily všechny stopy fermentovaného slizu. Po promytí se káva přivádí na vyvýšená lůžka, kde schne ve stínu po dobu 10-14 dní, během této doby se káva pravidelně obrací a několikrát ručně třídí, aby se odstranila poškozená nebo zbarvená zrna. Výsledkem této práce a péče je skutečně vynikající výsledný produkt.