Etiopie - Hadeso

Chuťový profil: třešně, mandle a kiwi

Oblast - Guji 

Podoblast - Hadeso

Farma - Sdružení malých farmářů

Odrůda - Heirloom

Nadmořská výška - 1 950-2 050 m. n. m.

Metoda zpracování - Natural

SCA skóre - 88, 5

Pro přípravu espressa doporučujeme používat kávová zrna minimálně 14 dní od data pražení.

Pro přípravu filtrované kávy lze kávová zrna používat od druhého dne data pražení. 

Zvolte si variantu:

Cena od 350,00
Please select variants first

"Kongo Buna" je označení pro dobrou kávu v Etiopii. Káva z regionu Guji je jednou z těch nejlepších, jelikož má tento region opravdu dobré podmínky pro pěstování kávy. Kávová zrna do mycí stanice Hadeso dodává přibližně sedm set malých farmářů. V mycí stanici pak majitelé odvádějí opravdu vynikající práci při zpracovávání kávových zrn. Zrna se pečlivě umyjí, vysuší a roztřídí. Káva z regionu Guji je typická svou až neuvěřitelnou ovocností a květinovou příchutí, což je zapříčiněno polohou tohoto regionu. Kávová zrna díky tomu mají dostatek času pro růst i rozvinutí chutí.