Costa Rica - HERMANOS ROBLES - natural

Chuťový profil: papaya, mák a povidla, čokoláda, datle, kandované ovoce

Oblast - Tarrazu

Město - San Marcos

Farma - Hermanos Robles

Odrůda - Catuai, Caturra

Nadmořská výška - 1 800 m. n. m.

Metoda zpracování - natural

Pro přípravu espressa doporučujeme používat kávová zrna minimálně 14 dní od data pražení.

Pro přípravu filtrované kávy lze kávová zrna používat od druhého dne data pražení.

Zvolte si variantu:

Cena od 380,00 Kč

RYS je rodinný podnik. Vlastní jej otec Lea a Eliana, kteří spolu pracují na vlastních plantážích, stejně jako jejich otec Carlos již mnoho let. Mikromlýn se nachází v El Balar v nadmořské výšce 1500 m. nm. Rodina již 13 let zpracovává vlastní kávu a jsou některými z průkopníků v Tarrazu, kteří začali mikromletí za mokra na počátku 21. století.
Opravdu si vážíme práce, kterou bratři Roblesovi společně odvádějí. Jsou velmi otevření experimentům a naslouchají naší zpětné vazbě. V prvních letech provozu zpracovávali převážně Washed a Honeys. Později postavili fermentační nádrž, aby bylo možné zpracovat dvakrát promytou kávu a namáčet zrna pro různé fermentace. Dnes se zaměřují na Naturals s určitou fermentací, zdá se, že věří, že práce navíc, kterou Naturals vyžaduje, se vyplatí, protože mohou získat lepší ceny a také proto, že výsledek v šálku jim dává výhodu.

El Balar je farma o rozloze 5 hektarů, která se nachází v nadmořské výšce 1600 m. nm., osázená Caturra a Catuai. Tato farma má písčité, úrodné a bohaté půdy na pěstování skvělé kávy. Bratři Roblesovi rádi aplikují organická hnojiva, jako je bioles, aby pomohli půdě, která byla v minulosti poškozena používáním chemikálií. Pěstují také ovocné stromy pro stín, který pomáhá s ekosystémem na farmě a udržitelností. Je velmi důležité, aby pravidelně prořezávali a obnovovali stromy, které jsou příliš staré nebo nejsou dostatečně produktivní.

Poté, co vyberou nejzralejší třešně, dopraví kávu do mokrého mlýna, kde mají plovoucí systém, který odděluje lopatková zrna a plováky od zralých a dobrých zrn. Kávu pak umístí na betonové terasy ve velmi velkých hromadách a nechají ji 3 nebo 4 dny kvasit nedotčenou. Po fermentaci a krátkém sušení na betonové terase přesunou třešně do statické mechanické sušičky, která pracuje s teplem při nízkých teplotách a po dlouhou dobu. Sušení tohoto fermentovaného přírodního procesu obvykle trvá přibližně 1 týden. Je důležité, aby se provádělo rovnoměrné sušení při nízkých teplotách. Také si kladou za cíl nechat naturální kávu po dobu sušení asi měsíc odpočívat v uzavřených, bezpečných pytlích s dužinou/pergamenem. Věří, že během této doby může káva absorbovat některé vlastnosti a chutě z pergamenu, které dodají šálku na složitosti.

Elian a Leo Robles rok co rok poskytují dobrou kvalitu, jsou jedním z našich nejdelších vztahů od doby, kdy Selva začala. Letos získali novou farmu s názvem el Chiral, vysazují některé odrůdy jako Geisha, Catigua a SH3.
Je pro nás velmi vzrušující, že se letos k nám do týmu Selva připojila Nazareth, dcera Leo Roblese, která v naší laboratoři odvádí úžasnou práci.