Costa Rica - VISTA DEL DRAGON, anaerobní natural

Novinka

Chuťový profil: dračí ovoce, ananas, pendrek, mák a švestky

Oblast - Central Valley

Vesnice - Santa Ana

Farma - Vista del Dragon

Odrůda - Catuai, Caturra

Nadmořská výška - 1 500 m. n. m.

Metoda zpracování - Anaerobní natural

SCA skóre - 87,5

Pro přípravu espressa doporučujeme používat kávová zrna minimálně 14 dní od data pražení.

Pro přípravu filtrované kávy lze kávová zrna používat od druhého dne data pražení.

Zvolte si variantu:

Cena od 360,00 Kč

Producer story:

Tuto šarži vlastní rodina Venegasových, jsou čtvrtou generací producentů kávy a nacházejí se v Salitral de Santa Ana, která patří do centrálního údolí Costa Rici. Farma má rozlohu 400 hektarů, ale ne všechny jsou osázeny kávou. Mají také krávy, cukrovou třtinu a chráněný les. Rozhodli se farmu zachovat kvůli velkému množství flóry, na kterou je farma bohatá.

Tato farma je poměrně velká, jde z Escazu do Santa Ana, ale protože se nachází v blízkosti městské oblasti, farma si zachovává stejnou velikost, jinými slovy není prostor farmu rozšířit.

Rodina Venegasových strávila celý život pěstováním kávy v Central Valley a mnoho let pracovala s kooperativním modelem, dokud jim Federicovi zkušenosti a znalosti pomohly zpracovat mikrošarže a rozjet úplně nový směr v kávě. Rodina Venegasových udělala z Federica svého partnera, který jim pomáhá s inovacemi, zpracováním a prodejem. Federico Rojas pracoval dva roky v Academia Costarricense del Café, kde pracoval jako barista, pražíč a také učil nové kávové nadšence. Díky této práci a zkušenostem se hodně naučil o kávovém průmyslu. Dává jiným mikro farmám rady, jak zpracovat jejich kávu jiným způsobem.

Process:

Kávové třešně se sbíraly při 27 stupních Brix, poté 7 dní odpočívaly, aby došlo k aerobní fermentaci. Poté vložili třešně do fermentačních nádrží na dalších 7 dní, aby došlo k anaerobní fermentaci, kde bylo kontrolováno pH a teplota. Jakmile třešně dosáhly pH 2,2 a teploty 22 stupňů Celsia, přesunuli kávu do vyvýšených postelí. Káva je sušená na slunci na vyvýšených postelích po dobu 22 dnů, neustále ji přesouvají, dokud se nedostane na optimální obsah vlhkosti (10-11%).