Kolumbie - La Aldea

Chuťový profil: šťavnaté citrusy, tropické ovoce, máta peprná, jemná a sladká dochuť

Oblast - San Agustín, Huila

Farma - Wilson Ordoñez

Odrůda - Pink Bourbon

Nadmořská výška - 1 900 m. n. m.

Metoda zpracování - Natural

Pro přípravu espressa doporučujeme používat kávová zrna minimálně 14 dní od data pražení.

Pro přípravu filtrované kávy lze kávová zrna používat od druhéno dne data pražení.

Zvolte si variantu:

Cena od 258,00 Kč
Please select variants first

Wilson Ordoñez je pěstitel v jednom z nejúžasnějších měst v Huila, regionu světového dědictví UNESCO a jedno z nejúžasnějších míst v Kolumbii. Wilson je pěstitelem kávy více než 7 let, stejně jako mnoho z jeho kolegů. Naučil se tuto práci od svých rodičů a rozhodl se jí dále posouvat ke stále vyšší kvalitě výsadbou pouze špičkových odrůd na jeho farmě, jako je Pink Bourbon a Gejša.

Také ho velmi zajímá, jak káva získává své chutě. Rozhodl se proto experimentovat s dlouhými fermentacemi v aerobním a anaerobním prostředí. S tímto přístupem si Wilson zamiloval naturální zpracování kávových třešní, protože jak říká, zdůrazňuje to nejlepší z jeho kávy a z jeho šílených fermentačních technik.

A nemohli jsme více souhlasit. Tento natural není typická super ovocná a někdy příliš výrazná káva, místo toho je jemná, sladká, s náznaky hnědého cukru, máty peprné a skořice.